• Jan van der Heijdenstraat 170 - 1221 EM - Hilversum
  • 0622002193
Inloggen / Aanmelden

Informatie over zwemlessen bij De Robben.

ABC zwemlessen

Algemene informatie over onze ABC zwemlessen

Bij HZC De Robben zit zwemmen al meer dan 80 jaar in ons bloed, zijn wij aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) en hebben wij al tientallen jaren duizenden kinderen uit Hilversum en omgeving succesvol leren zwemmen.

Onze ABC Zwemlessen voor kinderen vanaf 4 tot 13 jaar worden gegeven in zwemles groepjes van maximaal 10 kinderen. De zwemlessen worden verzorgd door een enthousiast team van daarvoor opgeleide vrijwilligers onder leiding van volledig gediplomeerde zwemlesinstructeurs in het gemeentelijk zwembad De Lieberg in Hilversum. Al onze zwemlesinstructeurs hebben een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Ook maken wij gebruik van een Online Zwemles Leerling Volgsysteem (Mijn Zwemscore) zodat ouders op de PC, Laptop, Tablet of Telefoon kunnen zien hoe hun kinderen vorderen bij de zwemlessen.

Omdat wij een zwemvereniging zonder winstoogmerk zijn kunnen wij onze ABC zwemlessen aanbieden voor maar € 7,50 per zwemles wat ongeveer 50% goedkoper is dan bij commerciële zwemlesscholen in Hilversum en omgeving. Daarnaast kunnen onze zwemleskinderen met minimaal Diploma A vanaf 6 jaar een aantal GRATIS Waterpolo Proeflessen krijgen als ze dat leuk mochten vinden.

Onze ABC Zwemlessen worden gegeven op de maandagen (van 18:15 tot 19:00 uur) en op de zondagen (van 14:15 tot 15:00 uur – van 15:15 tot 16:00 uur – van 16:15 tot 17:00 uur en van 17:15 tot 18:00 uur). We houden onze zwemlessen bewust op 45 minuten daadwerkelijke zwemles in het water. Omdat het onze ervaring is dat kinderen dan minder vermoeid raken en dus beter bij de les blijven. Om op tijd met de zwemles te kunnen beginnen moeten zwemleskinderen wel uiterlijk 15 minuten vooraf aanwezig zijn om zich tijdig te kunnen omkleden, voor de aanwezigheidsregistratie en instructies aan de zwembadrand door onze zwemlesinstructeurs.

Aanmelden ABC Zwemlessen

Wanneer is je kind zwemveilig?

Kinderen in Nederland zijn zwemveilig als ze in en om het water kunnen overleven en op een veilige manier kunnen bewegen, recreëren en plezier kunnen hebben. Vroeger was dat al als kinderen in het bezit waren van zwemdiploma A en B maar tegenwoordig met de komst van zwemparadijzen met wildwaterglijbanen en veel nieuwe vormen van recreatie in, op en bij het water hebben kinderen andere zwemvaardigheden nodig dan vroeger. Die vaardigheden leren ze nu vooral bij de voorbereidingen op het Zwemdiploma C. Dus als kinderen in het bezit zijn van de Zwemdiploma’s A,B en C, dan spreek je in Nederland van een volledig zwemveilig kind.