• Jan van der Heijdenstraat 170 - 1221 EM - Hilversum
  • 0622002193
Inloggen / Aanmelden

Informatie over trimzwemmen

Trimzwemmen - banenzwemmen met een punch

Voor mensen die veel van zwemmen houden, een goede conditie willen hebben en houden en meer willen dan alleen "baantjes zwemmen" is er trimzwemmen. Met trimzwemmen zwem je in klein groepsverband onder begeleiding van een ervaren instructeur. Alle zwemslagen komen aan bod en er wordt actief gewerkt aan conditie, kracht, techniek en uithoudingsvermogen. Trimzwemmen is geschikt voor zwemmers van alle niveaus. Door de gevarieerde training zal je merken dat je snel vooruitgang boekt en nieuwe dingen leert.

Zwemmen is een van de meest gezonde sporten die je kunt beoefenen. Bij actief zwemmen zoals bij trimzwemmen verbrand je veel energie, terwijl de kans op blessures erg klein is doordat spieren en gewrichten in het water minder zwaar belast worden in vergelijking met andere sporten.

Door verschillende zwemslagen te gebruiken train je meerdere spiergroepen in je lichaam wat zorgt voor flexibele en soepele spieren. Dit kan bijvoorbeeld rugklachten verminderen en verbetert je coördinatie en evenwicht. Door te oefenen met ademhalingstechnieken vergroot je je longinhoud en leer je je lichaam efficiënt gebruiken.

Een trainingssessie trimzwemmen duurt een uur. Sessies worden gehouden op maandagavond in twee groepen. De eerste groep zwemt van 20 tot 21 uur en is geschikt voor zwemmers van elk niveau. De tweede groep traint van 21 tot 22 uur en is geschikt voor de wat meer geoefende zwemmer met een goede conditie. Tijdens de training is er ruimte voor spel en plezier en worden er ook regelmatig attributen gebruikt of opdrachten gegeven die je met een partner uit moet voeren. Na het zwemmen kan er worden nagepraat en wat gedronken in ons gezellige clubhuis boven het zwembad.

Lijkt jou dit iets? Kom dan gerust een keertje kijken en zwem vrijblijvend mee. Je bent van harte welkom!

trimzwemmen

Tarief Trimzwemmen

De jaarlijkse contributie voor een seizoen Trimzwemmen is éénmalig € 20,= aan inschrijfgeld en € 243,= per persoon en per seizoen voor ongeveer 41 trimzwemuren

Aanmelden gratis trimzwemmen proeflessen